zondag 23 februari 2020

Het Ei als vruchtbaarheidssymbool - Ostara

Het ei is een symbool van het oerbegin en van het vrouwelijke principe. Uit het ei staat nieuw leven op. Als het zaad in de akkers gezaaid is weet je pas of het werkelijk iets wordt, wanneer het de grond uit komt. Vóór die tijd zie je er niets van en moet je maar raden of je zaaiing levensvatbaar is.
Afbeeldingsresultaat voor ostara ei
Een uiterst vruchtbaar dier is natuurlijk...het konijn!
Voor zover bekend in de geschiedenis is het ei altijd al een symbool geweest van onzichtbare levenskracht. Zo werden vroeger (en soms nog steeds) rituelen verbonden aan eieren om de vruchtbaarheid van het land te vergroten door de ploeg over eieren heen te laten gaan, of door het zaaizaad te mengen met ei.
*
De oude Germanen begroeven al eieren in de akkers om deze vruchtbaar te maken. Het beschilderen van de eieren is niet louter ter decoratie maar is in heidense tradities vaak een magische handeling waarbij de levenskracht van het ei geactiveerd wordt.
*Afbeeldingsresultaat voor ostara vruchtbaarheid
Met Ostara is de zon al een stuk krachtiger, en als ze opkomt, is het net een ei. Vol energie straalt ze warmte en licht over de aarde; de akkers van onze aardbol verwarmend en het zaad in de grond tot groei aansporen.
*Afbeeldingsresultaat voor ostara vruchtbaarheid
Bij ons thuis aan tafel werd door het hele jaar heen het spel 'eiertikken' gedaan. Twee mensen tikten hun ei tegen dat van de andere tot een van de eieren barstte. Degene met het kapotte ei had verloren en de winnaar kreeg het gebarstte ei van de ander. Zo kon je wel 4 eieren tegelijk in 1 ontbijt verorberen. Geen haan die ernaar kraaide dat het niet goed voor je zou zijn...
Afbeeldingsresultaat voor eieren eten
Eieren zijn hele goede eiwitbronnen. Het eiwit lijkt voor 96% op menselijk eiwit en kost daardoor weinig moeite om het op te nemen in ons lichaam, terwijl het wel vruchtbaarheid en kracht brengt. Ik weet niet hoe dat zit in andere provincies, maar bij ons in Limburg wordt er altijd een beetje gelachen als iemand eitjes kookt of bakt voor een man; dan is het tijd om te presteren onder de lakens!

Alvast een fijne Ostara gewenst.
Sheavida
Vivian Dassen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Other Stardust you might like

Elfje #79 Vuur ... en meer!

Elfje #79 Vuur🔥 Geeft warmte Maar ook gevaar Creatie en innerlijke transformatie Element 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥 Vuur is één van de elem...